300 g směsi lesního ovoce
| 60 g cukru
| šťávu z jednoho citronu
| trochu pomerančového džusu
| 200 ml 30 % smetany
| 200 ml smetanového jogurtu
| 1 balení podlouhlých cukrářských piškotů
| 1 dl sherry
Postup přípravy receptu Sváteční trifle:
V kastrůlku pomalu svařte 200 g ovoce s cukrem, citronovou šťávou a džusem. Nechte přejít varem, zmírněte oheň a vařte, až bude mít směs sirupovou konzistenci. Pak vmíchejte zbytek ovoce a odstavte z ohně. Vyšlehejte smetanu, opatrně do ní zamíchejte jogurt. Připravte si 4 sklenice. Na dno sklenic naskládejte vrstvu piškotů.
Pokapejte je alkoholem a přelijte půlkou svařeného ovoce. Pak opatrně vložte do každé sklenice 2 lžíce jogurtové šlehačky. Zakryjte opět vrstvou piškotů a pokropte zbytkem sherry a ovoce. Navrch dejte elegantní čepici šlehačkového krému a uložte do lednice vychladit a proležet.
Fotky receptu Sváteční trifle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!