Postup přípravy receptu Sváteční tvarohový dort s jahodami a pistáciemi:
Suchary dáme do sáčku a válečkem rozdrtíme. Vše spojíme v těsto s máslem, bílky a cukrem. Formu o průměru 22 cm lehce vymastíme, vyložíme papírem na pečení a těsto rukama vytlačíme do plochy. Nastrouháme kůru z citronu a pak vymačkáme šťávu. Na náplň ušleháme do pěny máslo s cukrem, vmícháme žloutky, smetanu, tvarohy a jogurt. Zjemníme 3 lžícemi citrónové šťávy a kůrou. Želatinu máčíme ve vodě 5 min., přendáme do kastrolku a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. Ještě vlažnou vmícháme do tvarohové náplně. Náplň navrstvíme na těsto, povrch uhladíme. Dáme ztuhnout do ledničky nejméně na hodinu. Dort vyjmeme z formy, stáhneme papír na pečení. Doprostřed dortu rozdělíme půlky jahod, poprášíme moučkovým cukrem a okraj vrchní plochy posypeme nasekanými pistáciemi.