Použité suroviny receptu Svatojánský steak s česnekovými bramborami:
4 plátky kuřecích prsou
| 200 g nivy
| 0,15 l smetany
| olej
| sůl
| pepř
| sladká paprika
| 800 g brambor
| 4 stroužky česneku
| 150 g másla
| polévkové koření
| zelenina na oblohu
Postup přípravy receptu Svatojánský steak s česnekovými bramborami:
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, zalijeme smetanou a prohříváme, až je omáčka hladká. Brambory ve slupce omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a klademe slupkou na suchý plech. Pečeme doměkka a dozlatova. V míse rozehřejeme máslo a prolisujeme do ní česnek. Hotové brambory nasypeme do mísy, promícháme s máslem a česnekem, osolíme a okořeníme. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji. Opečený steak přelijeme omáčkou z nivy a podáváme s česnekovými bramborami.
Fotky receptu Svatojánský steak s česnekovými bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!