4 tresky
| 200 g strouhaného sýra
| 500 ml zakysané smetany
| 5-6 mrkví
| 1 pórek
| 1-2 cibule
| dle chuti provensálské koření
| dle chuti pažitka
| dle chuti petrželka
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| olej
Postup přípravy receptu Švédská treska :
Tresky osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme nastrouhanou mrkev, kolečka pórku a kostičky cibule. Vše přendáme do olejem vymazaného pekáčku, přidáme tresky a v troubě 10 minut zapékáme. Mezitím vmícháme do zakysané smetany petrželku s pažitkou, mírně osolíme a připravenou zálivkou tresky zalijeme. Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme 30 minut. Příloha - brambory.
Fotky receptu Švédská treska :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!