Mouku rozmíchejte v pár lžicích mléka a zbytek mléka ohřejte, aby bylo jen vlažné - ca. 25 st. C.
Do vlažného mléka vmíchejte mouku rozmíchanou s mlékem a sýřidlo. Míchejte až se mléko začne srážet. Zakryjte pokličkou a nechte stát až se sýrová hmota odloučí od syrovátky. Proceďte přes velmi jemné síto.
Pekáč vymažte tukem a rozložte do něj sýrovou hmotu nakrájenou na plátky.
Vejce rozšlehejte, přidejte k nim cukr, smetanu, mandle a nalejte to na sýrovou hmotu v pekáci.
Pečte v troubě pri 200 st. C ca. 50 minut az je koláč zlatový.
Podávejte teplý nebo studený s ovocem a ušlehanou smetanou.
Fotky receptu Švédský sýrový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!