Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 70 |
|
|
Použité suroviny receptu Švestková povidla s kořením a rumem:
1 lžíce pomer. kůry
| 700 g cukru
| 1 skořice
| 2,5 kg švestek
| 50 ml rumu
| 75 ml octa
| 1 badyán
| 50 ml citr. šťávy
| mletý hřebíček
Postup přípravy receptu Švestková povidla s kořením a rumem:
Švestky vypeckujeme. Potom je pokrájíme na malé kousky, vložíme do litinového hrnce a zasypeme cukrem. Přilijeme ocet, rum, a citronovou šťávu. Ochutíme hvězdičkou badyánu a celou skořicí. Vše promícháme, zakryjeme poklicí a necháme 24 hodin odležet.
Potom směs velice zvolna přivedeme k varu a za občasného míchání necháme probublávat přibližně 2 hodiny. Asi v polovině vaření přidáme mletý hřebíček a nastrouhanou pomerančovou kůru.
Voňavá a dostatečně zahuštěná povidla přendáme do suchých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Fotky receptu Švestková povidla s kořením a rumem:
Fotky vložil: cudovluc,uschi3,LI0NESS,Aksuna,sámo,Nandiči