Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Švestky v sladkokyselém nálevu

fotka Švestky v sladkokyselém nálevu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Švestky v sladkokyselém nálevu:

1 kg švestek  | 1 pomeranč  | 1/8 l červeného vína  | 3/8 l 8 procentního octa  | 250 g cukru  |  kousek skořice  | 6 celých pepřů  | půl lžičky soli

Postup přípravy receptu Švestky v sladkokyselém nálevu:

Zralé pevné švestky opereme, zbavíme stopek, rozpůlíme a vypeckujeme. Pomeranč důkladně omyjeme v horké vodě, osušíme i s kůrou (ale bez jader) nakrájíme na plátky. Svaříme víno s octem, cukrem a skořicí, pepřem, plátky pomeranče a solí, odstavíme z ohně a švestky do něho vložíme a necháme stát do druhého dne. Pak nálev slijeme, necháme přejít var, vychladíme a znovu nalijeme na švestky narovnané ve sklenicích. Sklenice uzavřeme a uložíme do chladu a temna. Vydrží asi půl roku.


Fotky receptu Švestky v sladkokyselém nálevu:

Švestky v sladkokyselém nálevu
Švestky v sladkokyselém nálevu
Švestky v sladkokyselém nálevu
Švestky v sladkokyselém nálevu
Švestky v sladkokyselém nálevu
Fotky vložil: tvackova1,VendaD,LI0NESS,filipi 
Hodnocení receptu Švestky v sladkokyselém nálevu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !