Postup přípravy receptu Svíčková omáčka s houbami:
Mrkev, celer a petržel důkladně očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou kořenovou zeleninu orestujeme na rozehřátém oleji (asi 8 minut), pak přidáme cibuli a vše restujeme ještě asi 3 minuty. Pak zeleninu podlijeme vývarem (250 ml), přidáme celý pepř, nové koření, bobkové listy, špetku tymiánu a vaříme asi 20 minut. Měkkou zeleninu propasírujeme přes jemný cedník, přilijeme zbylý zeleninový vývar a dáme znovu vařit. Hladkou mouku rozmícháme v mléce a za stálého míchání přidáme do omáčky. Ochutíme solí, octem a cukrem. Do omáčky přidáme okapané sladkokyselé hříbky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu. Hotovou omáčku s houbami rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou zelené petrželky.