Vložil: | Jamila |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 420 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčková pečená přes noc:
1 kg hovězí kližky
| 400 g mražené zeleninnove směsi pod svíčkovou
| 1 ks cibule
| 500 ml smetany
| 1/ 2 citronu
| 2 lžičky cukru
| 1 lžička soli
Postup přípravy receptu Svíčková pečená přes noc:
1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno a společně s mraženou směsi ji nasypte do spodní části uzaviratelného pekáčku. Maso ze všech stran osolte zhruba 1 lžičkou soli a položte na zeleninu. Pekáček překrýjte alobalem kvůli lepšímu utěsnění a ještě uzavřete víkem. Vložte do trouby, nastavte teplotu asi na 100 C a na 6 hodin na maso úplně zapomeňte.
2. Po 6 hodinách zkontrolujte stav masa, musí být měkké
3. Jakmile maso úspěšně dopečete, vyjměte ho z pekáčku do mísy, překrýjte jim novým kouskem alobalu a vložte zpět na rošt do vypnuté trouby. Zbývajcí obsah pekáčku přelijte do hrnce a rozmixujte. Přilijte smetanu a při mírné teplotě 5 minut povařte, aby omáčka zhoustla. Na závěr přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z citronu..
Fotky receptu Svíčková pečená přes noc:
Fotky vložil: piskotik,MichelePrg,alenab,hanina51,Nandiči