Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčková podle Mirky:
asi 1kg maso na svíčkovou
| 1 menší celer
| 2 mrkve
| 4 petržele
| 5 kuliček jalovce
| 5 kuliček nového koření
| 15 kuliček černého pepře
| 3 bobkové listy
| 1 lžíce tymiánu
| 0,5 dl octa
| sůl
| olej
| 250 ml smetany
| hladká mouka
Postup přípravy receptu Svíčková podle Mirky:
Zeleninu nahrubo nastrouháme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli. Na dně jiného hrnce rozehřejeme trochu oleje a na něm osmahneme ze všech stran maso (nepíchat do něj, obracíme vařečkami!). Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (asi 3 minuty). Poté do hrnce vrátíme maso, zalijeme vše připraveným lákem, promícháme a vaříme doměkka. Až je maso uvařené, vyndáme je a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem (kdo nemá, použije klasický mixér). Omáčku přecedíme, podle potřeby zahustíme hladkou moukou (asi 1 lžíce) rozmíchanou ve smetaně a dochutíme solí, případně octem.
Pokud použijeme k vaření masa tlakový hrnec (výrazně zkrátí dobu vaření), vody na lák dáme podstatně méně (asi polovinu).
Fotky receptu Svíčková podle Mirky:
Fotky vložil: piskotik,MichelePrg,Marci7,alenab