Postup přípravy receptu Svíčková v remosce:
Do remosky dáme prošpikované maso cca 10 kuliček pepře, to samé nového koření, dvě špetky tymiánu, cibuli oloupanou a rozkrájenou na čtvrtky, zeleninu na svíčkovou, navrh rozkrájený špek. Pečeme, obracíme. Zpočátku je pod masem dost vody, tak asi po půl hodince sběračkou 2/3 vyndám do hrníčku a pak až se vypeče přilévám. Když je maso měkké, tak ho vyndám na talíř, vyndám bobkový list a větší kuličky koření a vše rozmixuji. Doliji vodou, přidám masox (s tím velmi opatrně - mohlo by se stát, že přesolíte) a když začne vařit přidám kysanou smetanu (ev. dvě dle mnoužství) a míchám, když přejde varem dle potřeby přisolím a připepřím a zahustím. Nakonec zakápnu trochou citronu, ale nejprve ochutnám zda je to nutné. Nakrájené maso na plátky ponořím zpět do omáčky. Nechte proležet do druhého dne.
Fotky receptu Svíčková v remosce:
Fotky vložil: piskotik,MichelePrg,hanina51,Nandiči,alenab