800 g hovězí svíčkové
| olej
| 200 g husí paštiky
| 300 g listového těsta
| 1 ks vejce
| 30 g rama culinesse
| 1 ks cibule
| 400 g smesi čerstvých hub
| 2 lžíce červeného vína
| 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Svíčková wellington :
Na větší pánvi necháme zesklovatět na Ramě kostičky cibule. Pak přisypeme očištěné pokrájené houby, přilijeme víno a dusíme asi 20 minut. Když se odpaří voda, zaprášíme moukou a mícháme do zhoustnutí. Svíčkovou svážeme pevně nití. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme ze všech stran. Pak je vyjmeme, odstraníme niť a necháme zchladnout. Vychladlou svíčkovou potřeme husí paštikou a houbovou nádivkou. Z listového těsta vyválíme obdélník a okraje lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed položíme svíčkovou a pevně ji zabalíme do těsta. Balíček položíme spojem dolů na pečicí papír a povrch lehce propíchneme vidličkou. Pak vše potřeme zbylým vejcem a dáme péct do trouby.
Fotky receptu Svíčková wellington :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!