Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Svíčková z vepřového masa:
olej
| 1 balíček mražené zeleniny
| 2 velké mrkve
| 2 větší petržele
| 1 menší celer-vše nakrájené na malé kostky nebo nastrouhané nahrubo
| 3 kuličky nového koření
| 3 kuličky celého pepře
| 1 bobkový list
| 1 litr studené vody
| 1 lžička soli
| 1/2 kg vepřového masa
| 5 dkg špeku
| 1/2 hrnku studeného mléka
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 smetana ke šlehání
| knedlík jako příloha
Postup přípravy receptu Svíčková z vepřového masa:
Maso prošpikujeme špekem. Na oleji podusíme zeleninu, na ní podusíme maso ze všech stran, aby se zatáhlo, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme do změknutí masa. Já to vařím v tlakovém hrnci. Jak je maso měkké vyděláme maso, koření, sundáme z plamene a zeleninu s vodou důkladně rozmixujeme. Poté dáme opět nad plamen, v mléce rozkvedláme mouku a nalijeme přes cedítko do omáčky. Hned poté přilijeme i smetanu a povaříme. Nakonec omáčku ještě přecedíme. Podáváme s houskovým knedlíkem a uvařeným masem nakrájeným na plátky.
Fotky receptu Svíčková z vepřového masa:
Fotky vložil: jessynka,piskotik,MichelePrg,Olča4,Marci7,vilka