Použité suroviny receptu Sýrová omáčka z Hermelínu:
1 ks sýra hermelín
| 500 ml mléka
| 30 g hladké mouky
| 30 g másla
| drcený kmín
| sůl
| 1 lžička pažitky
| 1 lžička petrželky
Postup přípravy receptu Sýrová omáčka z Hermelínu:
Hermelín nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Do jíšky vmícháme nakrájený hermelín, necháme rozpustit. Pak za stálého míchání postupně do jíšky přiléváme mléko a zvolna za stálého míchání povaříme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku odstavíme, přidáme drcený kmín, ochutíme solí, pepřem a vmícháme nasekanou zelenou petrželku a pažitku. Omáčku podáváme k těstovinám.