280 g polohrubé mouky
| 200 g jemně nastrouhaného ementálu
| 130 g másla
| 100 g šunky
| 5 vajec
| 800 ml mléka
| 800 ml vody
| 1 lžička soli
| 2 lžíce rajského protlaku
| 1 konzerva drcených rajčat
| 1 lžíce nasekané bazalky
| mletý bílý pepř
| olej na smažení
| muškátový květ
Postup přípravy receptu Sýrové noky se šunkou:
Mléko, vodu, muškátový květ a sůl uvedeme do varu a přidáme máslo. Do horké směsi vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se z těsta nevytvoří bochánek, který se nelepí na dno a stěny kastrolu.
Do částěčně zchladlého těsta vmícháme vejce, jemně strouhaný sýr a na kousky nakrájenou šunku. Vzniklé těsto vykrajujeme dvěma lžícemi a klademe do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova ze všech stran a hotové noky poté udržujeme v teple.
Drcená rajčata smícháme s protlakem a na mírném ohni směs uvedeme do varu. Ochutíme solí a pepřem a na závěr vmícháme bazalku.
Horké noky podáváme přelité rajčatovou omáčkou.
Fotky receptu Sýrové noky se šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!