Použité suroviny receptu Sýrové rohlíky z domácí pekárny:
těsto
| 50 g celozrnná pšeničná mouka
| 1 lžička soli
| 50 g špaldové mouky
| 1,5 lžičky sušeného droždí
| 30 g hladké mouky
| 1 lžička cukru
| 150 ml vody
| 120 g polohr. mouky
| 200 g eidamu
Postup přípravy receptu Sýrové rohlíky z domácí pekárny:
Do pekárny nalijeme vodu, nasypeme sůl, mouky v libovolném pořadí, droždí a cukr. Zapneme na program Příprava těsta a necháme pekárnu pracovat.
Nastrouháme sýr.
Troubu předehřejeme na 200°C a plech vyložíme pečícím papírem.
Po vykynutí rozdělíme těsto na devět dílků a z každého vyválíme trojhránek, který posypeme sýrem. Těsto zavineme do rohlíků a položíme na připravený plech.
Rohlíky potřeme vlažnou vodou a posypeme zbylým sýrem.
Sýrové rohlíky pečeme dozlatova.