Použité suroviny receptu Sýrové sušenky s cibulovým dipem:
1 lžíce olivového oleje
| 1 cibule, nakrájená nahrubo
| 200 g čerstvého sýra smíchaného s 1–2 lžícemi bílého jogurtu
| 250 g polohrubé mouky + zvlášť na podsypání
| mořská sůl
| 2 lžičky mleté sladké papriky
| 1 lžička mletého chilli + špetka na omáčku
| 250 g másla
| 200 g čedaru (Red Leicester), strouhaného
Postup přípravy receptu Sýrové sušenky s cibulovým dipem:
Na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova a na závěr okořeňte špetkou chilli. Čerstvý sýr s jogurtem rozetřete na hustý krém, vmíchejte prochladlou cibuli a podle chuti osolte.
V robotu krátce promíchejte mouku, papriku, chilli, sůl a máslo na drobenku. Přisypte nastrouhaný sýr a dvěma pulzy ještě promíchejte. Na pomoučněném válu směs rychle špičkami prstů spojte na soudržné těsto. Rozdělte ho na 8 dílů a z nich vyválejte válečky o průměru asi 3 cm. Každý zvlášť zabalte do plastové fólie a nechte odpočinout v chladničce asi 2 hodiny. (Část lze nyní zmrazit, a mít tak v zásobě pro nenadálé příležitosti.) Ztuhlé těsto vyjměte a nakrájejte z něj plátky silné asi 5 mm. Rozložte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 15–20 minut dozlatova. Po vychladnutí podávejte s cibulovým dipem jako pohoštění.
Fotky receptu Sýrové sušenky s cibulovým dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!