600 g vepřového masa z plece
| 50 g sádla
| 600 g cibule
| 1 stroužek česnek
| 1 lžička sladké mleté papriky
| 1/2 lžičky kmínu
| 600 g kysaného zelí
| 1 lžíce hladké mouky
| 1/4 l kysané smetany
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Székelský guláš:
Maso pokrájené na malé kostky vložíme do kastrolu na rozehřáté sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. Vmícháme česnek rozetřený se solí, mletou sladkou papriku a roztlučený kmín a dusíme ve vlastní šťávě, později mírně podlijeme vodou. Když je maso částečně měkké, přidáme překrájené kysené zelí a dodusíme. Nakonec přilijeme kysanou smetanu rozšlehanou s moukou a povaříme. Podle potřeby osolíme a přidáme kopr. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Székelský guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!