2 kg malin
| 1,5 kg cukru krupice
| 1 vanilk. cukr
| 7 cm skořice
| 7 hřebíčků
| 3 badyány
| 2 kolečka citronu i s kůrou
| 2 dl rumu
Postup přípravy receptu Tekuté maliny:
Maliny nasypeme na plech s vyšším okrajem, přidáme koření, nakonec zasypeme po celé ploše cukrem. Nemícháme! Pečeme v troubě na 200 °C asi půl hodiny, až začne cukr hnědnout a karamelizovat. Pak vše zamícháme a pečeme ještě asi 10 min. Potom zalejeme rumem a necháme asi 2 min. probublat. Horké přecedíme, ihned plníme do vyhřátých lahví, zazátkujeme. Pokud dáváme do lahví se šroubovacími uzávěry (např. od rumu) tak hrdlo přetáhneme kouskem potravinářské folie. Lahve položíme a necháme vyhladnout. Používáme do čaje, horké vody nebo vína jako svařák.
Fotky receptu Tekuté maliny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!