Postup přípravy receptu Telecí dušené s brambory a zeleninou:
1. V kastrolu rozehřejeme olej. Telecí plátky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce z obou stran na něm opečeme.
2. Česnek nadrobno posekáme a osmahneme s masem. Podlijeme vínem a vývarem, přidáme bobkový list a rozmarýn. Necháme vzkypět a poté dusíme přikryté pokličkou na malém ohni 1 hodinu.
3. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky. Řapíkový celer omyjeme, očistíme a najemno nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na osm dílků.
4. Po 40 min. dušení přidáme k masu brambory a celer, po 55 min. rajčata. Osolíme a opepříme.
5. Pokrm přeložíme na mísu a podle přání ozdobíme plátky citronu.