Použité suroviny receptu Telecí játra na berlínský způsob:
4 plátky telecích jater po 150 g
| 2 cibule
| 2 jablka
| 2 lžíce hladké mouky
| 50 g másla
| špetka soli
| 2x na špičku nože bílí pepř
Postup přípravy receptu Telecí játra na berlínský způsob:
Plátky jater omyjeme, osušíme, odblaníme a odstraníme tvrdé šlachy. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme 8 stejných plátků. Plátky jater obalíme v mouce, přebytečnou mouku setřepeme a játra necháme trochu zaschnout. Na pánvi rozpustíme půlku másla, opečeme na něm z obou stran jablka a vyndáme z pánve. V tom samém másle osmažíme dokřupava cibulku a dohromady s jablky dáme do tepla. Ve zbylém rosptštěném másle na jíné pánvi opékáme plátky jater z obou stran 3-4 minuty. Po opečení osolíme a opepříme a obložené jablky s cibulí naaranžujeme na vyhřáté míse.
Fotky receptu Telecí játra na berlínský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!