750 g telecí játra
| 1 lžíce hladká mouka
| 2 lžíce sádlo
| 1 ks cibule
| 200 ml smetana ke šlehání
| 1 lžíce polohrubá mouka
| sůl, pepř podle chuti
| 2 lžičky vinný ocet
| voda
Postup přípravy receptu Telecí játra na smetaně:
Omytá osušená játra nakrájíme na nudličky. Na sádle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme nudličky jater, zaprášíme hladkou moukou a prudce orestujeme. Opepříme, podlijeme trochou vody a pod poklicí dusíme do změknutí. Během dušení průběžně podléváme a mícháme. Až budou játra měkká, zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, povaříme a podle potřeby rozředíme vodou, osolíme a dochutíme octem.
Telecí játra na smetaně podáváme s knedlíkem nebo vařenou rýží.
Fotky receptu Telecí játra na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!