Postup přípravy receptu Telecí játra s houbovou omáčkou:
Játra nejprve odblanit, omýt a osušit. Potom potřít pepřem. V hlubší pánvi rozehřát přeškvařené máslo a játra na něm po všech stranách opéct. Přilít polévku a pod poklicí je cca 15 minut dusit. Játra vyjmout z pánve, zabalit do alobalu a nechat asi 10 minut odpočinout.
Čerstvé houby očistit a opláchnout, konzervované houby dát na síto dobře okapat. Šunku nakrájet na proužky. Jablka omýt, rozčtvrtit, vyjmout jaderníky a nakrájet na dílky. V pánvi zahřát tuk a opéct na něm kousky šunky. K ní přidat jablka a 3-4 minuty podusit. Opepřit, osolit a udržovat stále teplé.
Ve výpeku podusit houby. Podlít je červeným vínem, vmíchat zakysanou smetanu a za stálého míchání krátce povařit, osolit a opepřit.
Nakonec osolit játra a nakrájet je na plátky. Podávat s jablky a podlité houbovou omáčkou. K játrům dobře chutná rýže.