4 plátky telecích jater
| trochu mouky na obalení
| 30 g másla
| 30 ml oleje
| 30 ml octa (z červeného vína) 2 lžíce
| 30-45 ml kuřecího vývaru (2-3 lžíce)
| 15 ml čirého medu (1 lžíce)
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Telecí játra s medem:
Plátky jater opepřit a obalit v mouce. Na velké pánvi rozehřát 1 lžíci másla a olej, na kterežto směsi usmažit játra 1-2 min. na každé straně. Přendat na servírovací mísu a udržovat v teple. Na pánev vlijeme ocet, vývar a med a povaříme asi minutu za stálého míchání (rozpustíme tak ty chutné, připečené kousky). Pak přidáme 1 lžíci másla sůl a rozpustíme do šťávy, kterou polijeme játra.
Fotky receptu Telecí játra s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!