Použité suroviny receptu Telecí játra v pikantní úpravě:
1 ks paprika (žlutá)
| 125 ml suché bílé víno
| 2 lžíce máslo
| 600 g telecí játra
| 1 ks paprika (červená)
| 250 ml neslaný masový vývar
| 2 ks cibule
| marináda:
| 1/2 l podmáslí
| podle chuti: sůl
| 1 lžička kari
| 2 lžíce rajčatový protlak
| podle chuti: kajenský pepř
| podle chuti: mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Telecí játra v pikantní úpravě:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Papriky omyjeme a nakrájíme taky na kroužky. Játra očistíme, nakrájíme na nudličky necháme okapat a zhruba na hodinu naložíme do podmáslí.
V pekáči rozehřejeme máslo a vložíme dobře okapané nudličky jater do rozehřátého másla a opečeme ze všech stran.
Přidáme připravenou zeleninu a vše společně dusíme další 3 minuty. Pak přidáme rajčatový protlak a koření. Játra ještě podlijeme bílým vínem a vývarem, pekáč přikryjeme a při střední teplotě vše dusíme do změknutí jater.
Vše dochutíme kořením a šťávu můžeme zahustit i zaprášením moukou a povařením.
Hotová telecí játra v pikantní úpravě můžeme podávat s rýží nebo toastovým chlebem.
Fotky receptu Telecí játra v pikantní úpravě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!