Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí karbanátky s ostrým jazykem:
Karbanátky:
| 300 g mletého předního telecího masa
| nebo 300 g mletého kuřecího masa
| 0,5 lžičky soli
| trochu pepře
| 0,5 lžíce Solamylu
| asi 0,5 dl vody
| 1 cibule
| Jazýčky:
| 4 tresčí jazýčky
| na omytí ocet
| dle potřeby: máslo na smažení
| Obalování: Troška hladké mouky se solí a pepřem
| Sous ( přeliv ):
| 2 lžíce rajského protlaku
| 1 1/4 dl smetany
| trošku balsamica
Postup přípravy receptu Telecí karbanátky s ostrým jazykem:
Osolte mleté maso, opepřete ho a přidejte Solamyl. Přidejte vodu a lehounce promíchejte. Z hmoty utvořte čtyři ploché karbanátky a opečte je na téměř přepáleném másle. Po opečení stáhněte plamen, přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, sůl a cukr a společně s tím ještě karbanátky po každé straně dopečte.
Tresčí jazýčky omyjte v roztoku ze 7% octa a 1/2L vody, osušte je, obalte podle receptu a smažte po obou stranách za častého obracení.
Sos ( přeliv ).
Do kastrolku dejte rajský protlak a smetanu a nechte to vařit až se vám bude omáčka zdát dost hustá. Pak jí ochuťte balsamicem.
Jídlo můžete servírovat na gratinovaném zeleninovém loži obloženém do hněda upečenou cibulí a nebo jen tak. Jako příloha se servírují brambory rohlíčky.
Tento pokrm má zvláštní symbiózu s tresčími jazýčky, ale je i výborný s dokřupava opečeným špekem nebo anglickou slaninou.
Fotky receptu Telecí karbanátky s ostrým jazykem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!