Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Telecí medailonky v listovém těstě:
4 plátky listového těsta
| 200 g špenátu
| 2 telecí medailonky
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce změklého másla
| 1 stroužek česneku
| 1 žloutek
| sůl, pepř, tymián
Postup přípravy receptu Telecí medailonky v listovém těstě:
Troubu předehřejeme na 200°C. Špenát očistíme, spaříme, zchladíme pod studenou vodou a vymačkáme. Medailonky krátce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, pak necháme mírně vychladnout. Vyválíme těsto. Na dva plátky poklademe polovinu špenátu a necháme volný okraj asi na šíři prstu. Máslo utřeme s česnekem, špetkou soli, pepřem a tymiánem. Směsí pomažeme maso a položíme na špenát. Zbylý špenát navršíme na medailonky, přimáčkneme a přikryjeme zbývajícími plátky těsta. Zmáčkneme okraje, těsto potřeme žloutkem.
Fotky receptu Telecí medailonky v listovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!