Postup přípravy receptu Telecí mozeček opékaný na mušlích:
Mozečky spaříme horkou vodou, odblaníme, dáme do ubrousku, ponoříme do vařící slané vody, pak je vyndáme a rozsekáme. Housku nastrouháme. Větší mušle důkladně omyjeme. Parmazán nastrouháme.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou a vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, polovinou mléka a dobře zavaříme, aby omáčka byla hodně hustá. Pak do omáčky přidáme několik kapek worcesterové omáčky, trochu soli, pepře, polovinu nastrouhaného parmazánu a citronovou šťávu podle chuti. Pak omáčku odstavíme a zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve zbylém mléce.
Mušle vymažeme máslem, naplníme nakrájeným mozečkem, osolíme, polijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a houskou, pokapeme máslem a povrch opékáme asi 10 minut v horké troubě.
Telecí mozeček opékaný na mušlích podáváme nejlépe s čerstvým pečivem nebo topinkami.