600 g telecí kýta nebo plec
| 60 g máslo
| 60 g hladká mouka
| 250 ml mléko
| 4 ks vejce
| máslo na vymazání
| strouhanka na vysypání
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Telecí nákyp:
Omyté maso nakrájíme na několik menších kousků a v osolené vodě uvaříme doměkka. Po okapání maso umeleme na masovém strojku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do ní po částech zašleháme mléko, rozvaříme na hustou kaši a nécháme téměř vychladnout. Pak po jednom vmícháme žloutky, přidáme umleté maso, osolíme a promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a vše rozložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Ve středně horké troubě pečeme asi 30 minut dozlatova. Telecí nákyp rozkrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Telecí nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!