Postup přípravy receptu Telecí roláda plněná rajčaty a oříšky:
Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do vývaru. Dvě cibule oloupeme a nasekáme. Špek pokrájený na kostičky nasucho orestujeme. Přidáme cibulku a opečeme ji. Rajčata slijeme, nakrájíme, housku vymačkáme (vývar schováme) a obojí přidáme společně s nasekanou petrželkou dusit k cibulce. Nasucho orestujeme piniové oříšky a přimícháme je do směsi. Vše osolíme a opepříme. Plát masa rozprostřeme, obložíme nádivkou, srolujeme a pevně zavážeme režnou nití. Zbylé dvě cibule a stroužek česneku oloupeme a nasekáme. Mrkev a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Troubu zahřejeme na 160 stupňů Celsia. Na oleji opečeme roládu ze všech stran a pak k ní přidáme krátce orestovat cibuli, česnek, mrkev a celer. Přilijeme víno a vývar, ve kterém jsme máčeli housku, a přiklopené dáme na 60 minut péct. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zahustíme a pak jí roládu přelijeme. Chutná s houbami, nudlemi i pečenými jablky.