200 g anglické slaniny (nakrájené na plátky)
| 50 g listového špenátu
| 600 g telecí panenky
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžíce oleje
| 1 ananas
| 60 g másla
| 200 g kukuřice
| 1/2 hlávky ledového salátu
Postup přípravy receptu Telecí s ananasem:
Špenát očistíme, lístky krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Telecí panenku odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak ji osolíme a opepříme. V pekáčku rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka opečeme. Obalíme je listy špenátu a plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C doměkka.
Z ananasu důkladně okrájíme slupku, očistíme jej, nakrájíme na tenká plátky a vyřízneme dřevnatý střed. V pánvi rozehřejeme máslo, ananas na něm orestujeme a vyjměme. Následně do pánve nasypeme kukuřici a lehce je osmahneme.
Ledový salát opláchneme, nakrájíme na proužky a rozdělíme na talíře. Přidáme upečenou telecí panenku a obložíme ji teplou kukuřicí a plátky ananasu stočeným do kornoutků.
Fotky receptu Telecí s ananasem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!