Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme pepřem. Plátky potřeme olejem a necháme v chladu hodinu marinovat.
Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme k ní tvaroh. Dip rozdělíme na dvě části. Papriku nakrájíme na kostičky a smícháme ji s kečupem a mletou paprikou. Červenou směs vmícháme do jedné části dipu a dochutíme solí a mletým barevným pepřem. Česnek utřeme se solí a bylinkami (kopr, petrželku, pažitku) nasekáme nadrobno. Obojí přidáme do druhé části dipu a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Naložené telecí maso zprudka opečeme po obou stranách doměkka a rozdělíme na talíře. Výpek zastříkneme trochou vody a prohřejeme.
Telecí steaky servírujeme přelité šťávou, obložené čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Tvarohové dipy podáváme v omáčnících zvlášť.
Fotky receptu Telecí steak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!