400 g syrového masa ze pstruha bez kostí a kůže
| 2 bílky
| sůl
| mletý pepř
| 0,4 l sladké smetany
| máslo na vymaštění
| mouku na vysypání
| 1 šálek benátské omáčky
Postup přípravy receptu Teplá pěna ze pstruha:
Maso ze pstruha umeleme, po lžičkách přidáváme neušlehané bílky a vidličkou lehce promícháváme, osolíme, opepříme a prolisujeme žíněným nebo nerezovým sítem, dáme na talíř a postavíme na několik hodin do chladu. K vychlazené směsi přiléváme po troškách sladkou smetanu a lehce mícháme. Směsí naplníme máslem vymaštěnou a moukou vysypanou pudinkovou formu do dvou třetin, přiklopíme víkem a ve vodní lázni vaříme asi 45 minut. Potom formu sejmeme z ohně, necháme 5 minut vychladnout a vyklopíme na mísu. Pěnu podáváme teplou s benátskou omáčkou. Můžeme ji připravit i z filé.
Fotky receptu Teplá pěna ze pstruha:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!