Postup přípravy receptu Teplý čokoládový dezert:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme si dvě zapékací misky máslem.
Než se nám trouba rozehřeje, rozpustíme si máslo a čokoládu nalámanou na kousky. Rozpouštět můžeme jak na sporáku, tak v mikrovlné troubě. Druhý způsob je rychlejší a také se vám nestane, že bychom čokoládu připálili.
Roztopenou směs důkladně promícháme a necháme trošičku vychladnout.
Vajíčka, žloutky a cukr ušleháme v nádobě, kterou jsme vložili do hrnce, ve kterém vaříme vodu (mírným varem). Šleháme asi 2 - 3 minuty, nebo tak dlouho, než je směs teplá na dotek. Nádobu vyndáme z hrnce a šleháme elektrickým mixérem ještě asi 5 minut.
Poté do sebe opatrně zamícháme obě směsi, vajíčkovou i čokoládovou.
Přimícháme také prosátou mouku.
Hotovou směs nalejeme do připravených misek a zapékáme asi 15 minut.
Když je dezert hotový, jeho okraje se začnou nepatrně oddělovat od kraje misky.
Po vytažení z trouby ihned podáváme, ozdobené šlehačkou.
Dobrou chuť