3 lžíce cukru krupice
| 500 g list. těsta
| 50 g másla
| 1 vanilk. cukr
| 1 kg jablek
| 1 skořicový cukr
| na ozdobu
| šlehačka
| tekutá karamelová poleva
| trocha cukru moučka
Postup přípravy receptu Teplý jablkový moučník:
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Máslo rozpustíme. Listové těsto rozválíme na výšku 5 mm do tvaru zapékací nádoby.
Jablka klademe těsně vedle sebe na dno zapékací mísy. Posypeme všemi cukry a pokapeme rozpuštěným máslem. Přikryjeme rozváleným listovým těstem a pečeme v troubě při 160 °C asi 1 hodinu.
Hotový teplý jablkový moučník vyklopíme na prkénko těstem dolů. Necháme stát asi 15 minut a rozkrájíme na porce.
Podáváme teplé. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem a polijeme karamelovou polevou. Zdobíme šlehačkou. Teplý jablkový moučník výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou.
Fotky receptu Teplý jablkový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!