Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Terina z bažanta s celerovým salátem a nakládanými hříbky:
1,4 kg bažant
| 250 g, 250 g vepř. plec,vepř. panenka
| 70 g sůl
| 10 g pepř
| 10 g paštikové koření
| 6 ks vejce
| 300 g smetana
| 500 g vývar z vepř. kostí
| 130 g brandy
| 200 g slanina
| 50 g želatina jedlá
| 800 g, 150 g celer, okurka
| 50 g ořechy vlašské
| 200 g majonéza
| 200 g jablka
| 100 g hříbky
| 250 g salát čerstvý
| 100 g citr.šťáva
| 300 g brusinky
| 50 g pomeranč
Postup přípravy receptu Terina z bažanta s celerovým salátem a nakládanými hříbky:
Bažanta vykostíme, jemně umeleme s vepřovou plecí, přidáme
sůl, pepř, paštik. koření, vejce, smetanu, vše dáme do kutru a
řádně vymícháme. Do formy dáme plátky slaniny bažantí fáš,
proložíme vepřovou panenkou v celku, položíme znovu fáš a dáme
do vodní lázně. Nejprve 10min zprutka pečeme při teplotě 200° C a pak 90 min. při teplotě 80°C . Po tomto pečení vyndáme terinu z formy, zbavíme slaniny, znovu dáme do formy a zalijeme vývarem, koňakem, želatinou. Necháme pořádně vychladnout. Na porci dáváme dva plátky teriny doplněné o celerový salát, brusinky, čerstvý salát a hříbky.
Fotky receptu Terina z bažanta s celerovým salátem a nakládanými hříbky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!