Postup přípravy receptu Terina z husích jater marinovaných v portském víně:
Játra nejprve očistíme a vyžilkujeme, to znamená, že je opatrně rozlomíme (musí být vychlazená) a opatrně vyjmeme žilky. Musíme dát pozor, aby nám zbyly co největší kusy jater vcelku. Takto očištěná játra zalijeme portským vínem, osolíme a okořeníme. Vše promícháme a necháme do druhého dne proležet.
Druhý den nakrájíme slaninu na tenké plátky, kterými vyložíme paštikovou formu nebo pergamen. Na slaninu navršíme játra, pevně uzavřeme nebo pevně stočíme do pergamenu a dáme do páry (2 minuty na 100°C a na 15 minut na 65°C).
Necháme do druhého dne vychladit. Nejlepší je upravovat množství zaplňující celou formu, t.j. cca 1 kg.
Podáváme s brusinkovou omáčkou, jablky krájenými na nudličky, pečivem nebo toasty.