Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.10. 2025
Dnes má svátek Andrej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou

fotka Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou:

400 g foie gras  | 2 dl portského vína  |  čokoláda na krustu  |  domácí brioche  |  balsamico  |  hrubozrnná sůl na dochucení

Postup přípravy receptu Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou:

Z vyžilkované foie gras si uděláme terinu, nakrájíme na malé obdélníčky a přestříkáme čokoládou. Potom si vykrájíme z domácí brioch obdélníky, které před podáváním opečeme ze všech stran, a z portského vína si uděláme želé, ze kterého rovněž připravíme obdélníky.

Terina:
Husí játra očistíme od žilek, osolíme, opepříme a trochu
pokapeme portským vínem. Dáme do formičky a potom vložíme do vyhřáté trouby na 75 °C. Pečeme tak dlouho,
než vnitřní teplota je 35 °C. Pak játra vyndáme a dáme pořádně vychladit.

Portské želé:
Portské želé (10 plátků želatiny) dáme nabobtnat. Potom přidáme do 450 ml portského vína, dochutíme cukrem a lehce zahřejeme tak, aby se želatina rozpustila. Vylijeme do misky a necháme zatuhnout v lednici vnitřní teplota je 35 °C. Pak játra vyndáme a dáme pořádně vychladit.
K tomuto předkrmu se hodí Polosuché, nebo polosladké víno, plné chuti se střední kyselinou. Šťavnaté víno
s nádechem kompotovaného ovoce, džemu.

Zdroj: www.ruzove.cz



Fotky receptu Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou:

Terina z kachních jater foie gras v čokoládové krustě Valrhona podávaná na portském želé s domácí brioškou
Fotky vložil: Natural 
Hodnocení receptu Terina z kachních jater foie gras v
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky