Z vyžilkované foie gras si uděláme terinu, nakrájíme na malé obdélníčky a přestříkáme čokoládou. Potom si vykrájíme z domácí brioch obdélníky, které před podáváním opečeme ze všech stran, a z portského vína si uděláme želé, ze kterého rovněž připravíme obdélníky.
Terina:
Husí játra očistíme od žilek, osolíme, opepříme a trochu
pokapeme portským vínem. Dáme do formičky a potom vložíme do vyhřáté trouby na 75 °C. Pečeme tak dlouho,
než vnitřní teplota je 35 °C. Pak játra vyndáme a dáme pořádně vychladit.
Portské želé:
Portské želé (10 plátků želatiny) dáme nabobtnat. Potom přidáme do 450 ml portského vína, dochutíme cukrem a lehce zahřejeme tak, aby se želatina rozpustila. Vylijeme do misky a necháme zatuhnout v lednici vnitřní teplota je 35 °C. Pak játra vyndáme a dáme pořádně vychladit.
K tomuto předkrmu se hodí Polosuché, nebo polosladké víno, plné chuti se střední kyselinou. Šťavnaté víno
s nádechem kompotovaného ovoce, džemu.
Zdroj:
www.ruzove.cz