Použité suroviny receptu Terina z uzeného lososa s chřestem:
4 chřestové výhonky
| 400 g plátků uzeného lososa
| 180 g sýra žervé
| 80 g kysané smetany
| kayenský pepř
| pažitka
| citron
Postup přípravy receptu Terina z uzeného lososa s chřestem:
Chřest povařte v osolené vodě 2 min. Pak výhonky ochlaďte studenou vodou a osušte. Polovinu losových plátků nakrájejte na jemno. Smíchejte je s žervé, smetanou a okořeňte kayenským pepřem. Formu na biskupský chlebíček vyložte folií. Zbylými plátky pokryjte dno i stěny formy tak, aby po stranách přesahovaly ven. Dejte dovnitř 1/2 smetanové směsi. Pak vyložte misku chřestem a překryjte jej zbytkem směsi. Lososové plátky, které po stranách vykukují, přehněte dovnitř a formu zabalte do plastové fólie. Dejte na 30 min. do chladničky. Zdobte pažitkou a citrónem na plátky.
Fotky receptu Terina z uzeného lososa s chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!