Vložil: | myro |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Těstoviny s gorgonzolou:
2 lžíce másla
| 250 g gorgonzoly (nebo jiného plísňového sýra nivového typu)
| 1 dcl suchého bílého vína
| 2 ks plnotučné smetany
| 1 dcl mléka
| 2 lžičky kukuřičné škrobové moučky
| 4 snítky čerstvé šalvěje (nebo cca 2 pol.lžíce sušené)
| sůl, bílý pepř
| 600g těstovin (nejlepší jsou tagliarini - široké dlouhé nudle)
| cca 1,5 l vody na uvaření těstovin
| cca 0,5 dcl olivového oleje
| 1ks salátu lolo-rosso
Postup přípravy receptu Těstoviny s gorgonzolou:
Na másle na mírném žáru rozpustíme 200 g sýra, přidáme smetany, škrobovou moučku, víno, prohřejeme a necháme spojit, podle potřeby naředíme mlékem, či naopak zahustíme škrobovou moučkou, do jednolité směsi vmícháme šalvěj, dochutíme dle potřeby solí a pepřem, v osolené vodě uvaříme těstoviny, propláchneme studenou vodou a prolijeme olivovým olejem, omáčku smícháme s těstovinami, ihned podáváme. dozdobíme zbylým sýrem a listy salátu.
tip: pokud používáte sušenou šalvěj, je lepší omáčku nakonec propasírovat přes hustý cedník (sušená šalvěj je dosti hrubá a kousky tvrdých stonků by vám mohly zkazit požitek z jídla.....)
Fotky receptu Těstoviny s gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!