1 lžíci olivového oleje
| 2 rozdrcené stroužky česneku
| 4 kvalitní vepřové klobásky, nakrájené na kousky o velikosti sousta
| 200 ml polosuchého bílého vína
| 400 g konzervovaných krájených rajčat
| 1 lžíci rajčatového pyré
| 500 g těstovin rigatoni nebo penne
| hrst natrhaných bazalkových listů
| parmazán k podávání
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Těstoviny s klobáskami:
Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a přidejte klobásky. Smažte je asi osm minut, až budou dozlatova propečené. Přihoďte česnek a smažte asi minutu. Přilijte víno a nechte ho vyvařit na polovinu. Pak přidejte rajčata i pyré a dochuťte solí a pepřem. Na mírném plameni vařte cca čtvrt hodiny, aby omáčka zhoustla.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Poté do nich přidejte omáčku, případně bazalkové lístky, a podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Fotky receptu Těstoviny s klobáskami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!