Použité suroviny receptu Těstoviny zapečené se zelím, vejci a masem:
300 g flíčky
| 3 lžíce sádlo
| 200 g mleté maso
| 1 ks cibule
| 500 g čerstvé zelí
| 2 ks vejce
| 50 g anglická slanina
| sůl, pepř
| kmín
Postup přípravy receptu Těstoviny zapečené se zelím, vejci a masem:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a ocedíme. Mezitím opečeme na sádle mleté maso s pokrájenou cibulí, přidáme kmín, sůl, pepř a jemně pokrájené zelí. Podlijeme vodou a dusíme. Téměř měkké zelí s masem promícháme s uvařenými flíčky, přidáme žloutky a nakonec sníh z bílků. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme sádlem a naplníme směsí. Na povrch dáme plátky slaniny a těstoviny zapečeme v troubě dozlatova.
Fotky receptu Těstoviny zapečené se zelím, vejci a masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!