Použité suroviny receptu Thajská ostrá omáčka s medem a česnekem:
2 papriky červené
| 4 feferonky červené
| 4 chili papričky malé červené
| 4 str. česneku
| 30 g zázvor čerstvý
| 200 g medu
| 200 ml octa vinného
| 3 lžíce sojové omáčky
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce cukru
| 1 lžička soli
Postup přípravy receptu Thajská ostrá omáčka s medem a česnekem:
Paprikové lusky, feferonky a chili papričky rozkrájejte, česnek oloupejte, dejte do mixeru a rozsekejte na ne příliš jemno.
Zázvor oloupejte a paličkou na maso jej naklepejte na plocho.
Všechny ingredience dejte do hrnce a vařte ne příliš silným varem až omáčka zhoustne.
Z omáčky odstraňte zázvor a horkou ji plňte do sklenic a uzavřete.
Fotky receptu Thajská ostrá omáčka s medem a česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!