Postup přípravy receptu Thajské kuličky s pikantní omáčkou:
Polovinu oloupané cibule nasekáme co nejjemněji. Celou cibuli nasekáme najemno. Cibule nemícháme. Česnek oloupeme a nasekáme.
V míse propracujeme mleté maso se sójovou omáčkou. Vmícháme cibuli, zázvor, pepř, sůl, solamyl a důkladně propracujeme. Pak hmotu necháme uležet.
V kastrůlku rozehřejeme olej a vsypeme cibuli. Smažíme ji dozlatova. Pak přidáme česnek, krátce osmahneme a vlijeme sójovou omáčku, ocet a přidáme cukr. Vše orestujeme, zalijeme vývarem a necháme provařit.
Zatím si z masa vytvarujeme kuličky, které lehce obalíme v solamylu. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm zprudka smažíme ze všech stran 10 - 15 minut. Thajské kuličky by měly být zlatavě hnědé. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, provaříme a případně dochutíme.
Thajské masové kuličky podáváme s rýží a přeléváme je pikantní omáčkou. Ihned podáváme.