Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Thajské kuřecí larb gai:
1/2 kg mletého kuřecího masa
| 2 polévkové lžíce nasekané šalotky
| 2 polévkové lžíce jarní cibule
| 1/4 šálku nasekaných mátových lístků
| 3 lžíce uvařené rýže nebo kuskusu (osmažené na lžíci másla)
| 2 lžíce chilli pasty
| 3 lžíce citronové šťávy
| 2–3 lžíce rybí nebo sojové omáčky
Postup přípravy receptu Thajské kuřecí larb gai:
Na pánev dáme maso, přidáme 2 lžíce citrónové šťávy a mícháme, dokud maso není hotové. Směs dáme do mísy a přidáme zbývající suroviny. Podle chuti můžeme přidat víc chilli pasty nebo rybí (sojové) omáčky. Jestli nedůvěřujete mletému masu, můžete použit kuřecí, které nasekáte na drobné kousky a povaříte, a dále postupujete podle receptu.
Tento pokrm je další z tradičních thajských jídel a lze jej najít i v Laosu.V Evropě se v jídelním lístku nachází pod názvem "thajský kuřecí salát".
Obloha: Servírujeme s porcí čerstvého zelí, zdobíme petrželkou, salátovou okurkou a zelenými fazolkami. Jako příloha se hodí jasmínová nebo bílá rýže.
Fotky receptu Thajské kuřecí larb gai:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!