Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.02. 2025
Dnes má svátek Lenka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tinga chiapaneca

fotka Tinga chiapaneca
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Tinga chiapaneca:

1 kg maso vepřové  | 50 g špek  | 8 stroužek cibule,česnek  | trochu olej  |  bobkový list  |  dobromysl-oregano  | podle potřeby brambory  |  tymián, majoránka  | podle chuti broskve  |  nové koření, kmín drcený  | podle potřeby rajský protlak  | trochu sůl  | 8ks chile papričky sušené  | dle potřeby voda  | dle chuti hrášek steril.  | dle chuti hrušky  | dle chuti avokádo  | dle chuti banány  | dle chuti tykev  | dle chuti fazol. lusky

Postup přípravy receptu Tinga chiapaneca:

MASO: Špek nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na půlky a stroužky česneku polovinu podélně na půlky a zbytek nasekáme na plátky. Vepřovou krkovici nakrájíme na proužky a po částech na
rozpáleném vysmahlém špeku prudce opečeme. Opečené kousky
dáváme do zapékací misky. Při poslední várce masa přidáme
všechnu cibuli, půlky česneku, vše opečeme a dáme do misky.
Přidáme koření, sůl, protlak nebo rajskou šťávu - ne kečeup!,
rehydratované chile papričky (viz dále), trošku podlijeme a přikryté dáme péci. Podléváme vodou z papriček.
PAPRIČKY: Připravíme si kastrůlek s vařící vodou, asi 0,3 l a odstavíme, papričky zbavíme stopek a semínek a na tálu nebo suché pánvi je zlehka po obou stranách opečeme - nesmí nám moc zhnědnout
nebo se spálit. Opečené hážeme rovnou do horké vody (ne
vařící!), zatěžkáme talířkem, aby byly potopeny, přikryjeme a
necháme asi půl hodiny stát. Vymacerované papričky pak vyjmeme
z vody, kterou použijeme na podlévání masa, podélně je na jedné
straně rozřízneme a nabobtnalou dužninu tupou stranou nože se
slupky stáhneme. Očištěné slupky vyhodíme, aromatickou pálivou
dužninu přidáme do mísy k masu.
PŘÍLOHY: Mimo brambor bychom měli mít alespoň tři ze zeleninových a ovocných příloh. Oloupané a na stejné díly nakrájené brambory vaříme jen asi 10 až 15 minut, pak je zcedíme a necháme chvilku ovětrat. Mezitím si připravíme na plátky nakrájené a citronem pokapané avokado, ohřejeme další přílohy (hrušky nebo broskve kompotované a studené), na oleji opečeme půlky banánů.
Brambory opékáme po částech, aby se lépe opekly a do poslední
várky přidáme plátky česneku. Na talíř dáme bramboy s česnekem
a maso s cibulí a se šťávou poklademe plátky ovoce a zeleniny.


Fotky receptu Tinga chiapaneca:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Tinga chiapaneca
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !