Postup přípravy receptu Tiramisu s ananasem:
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mascarpone (nebo tvaroh) a nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.
Ananas nakrájíme na menší kostky. Připravíme si formu, vymažeme ji tukem a na dno rozložíme část piškotů namočených v kávě. Na piškoty rozetřeme vrstvu krému a na ní poklademe kousky ananasu. Vrstvy opakujeme než spotřebujeme všechny suroviny. Povrch posypeme kakaem (můžeme si připravit i různé šablony podle příležitostí - např. hvězdičky, srdíčka...). Přikryjeme alobalem a necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout v chladničce.
Před podáváním ozdobíme karambolou nakrájenou na hvězdičky.