Postup přípravy receptu Tlačené koláče :
Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hladké mouky a promícháme, až vznikne řídké těstíčko - kvásek, který necháme na teple vykynout.
Do zbylé dávky prosáté mouky (trochu mouky necháme stranou na tvarování těsta), přidáme zbylý cukr, 1 vejce, jemně nastrouhanou citronovou kůru z pečlivě opláchnutého citronu, sůl, asi 3/4 dávky rozpuštěného vlážného másla (zbylým máslem potřeme plech na koláče), zbylou dávku vlážného mléka, vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme a propracujeme.
Hotové těsto necháme dostatečně vykynout, potom je rozdělíme na 20 stejných dílků, které svalíme do kuliček. Těstové kouličky naklademe řidčeji na máslem potřený plech a necháme opět vykynout.
Do vykynutých kouliček vytlačíme pomocí malé naběračky, nebo jiné vhodné pomůcky, důlky. Důlky naplníme tvarohovou náplní (makovou, povidlovou, ořechovou) a posypeme drobenkou (hrubá mouka, cukr moučka, máslo). Koláče opět necháme vykynout a pak je upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Upečené koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem a podáváme obvykle ještě mírně teplé.
Dobrou chuť!