Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Tokáň na pepři a na rajčatech:
400 g hovězího masa zadního
| 40 g tuku
| 100 g cibule
| 2 zralá rajská jablíčka (nebo 1-3 lžíce kečupu či rajčatového protlaku)
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 dl bílého vína
| dle potřeby: vývar (i z masoxu, nebo jen horká voda)
| dle potřeby: na případné zahuštění lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Tokáň na pepři a na rajčatech:
Hovězí maso nakrájíme na tenké (i delší) nudle. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na rozpáleném tuku zpěnit. Přidáme nudličky hovězího masa a na plátky nakrájená rajčata a za stálého míchání osmažíme. Posolíme, opepříme, podle potřeby podlijeme trochu teplou vodou či vývarem a pod pokličkou dusíme za občasného míchání a podlévání.
Vínem podlijeme zhruba 10-15 minut před koncem přípravy, zamícháme a dodusíme doměkka. Pokud chceme zahustit, tak lžící hladké mouky rozmíchanou v malém množství studené vody.
Pokud děláme v papiňáku, postupujeme stejně, pouze více podlijeme před uzavřením a víno dáme po otevření papiňáku a za častého míchání necháme ještě 6-8 minut dojít.
Jestliže nepřidáváme rajčata, ale máme raději kečup či rajčatový protlak, přidáme ho v obou případech po prudkém osmažení masa a hned trochu podlijeme a zamícháme.
Fotky receptu Tokáň na pepři a na rajčatech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!