Použité suroviny receptu Tom yam pla thajská rybí polévka s kokosovým mlékem:
400 g filetů ze sumečků Pangásius Trisan, nakrájených na kostky
| 800 ml kokosového mléka Coconut Milk
| 2 nakrájené stvoly
| 2 lžíce drcené sušené citrónové trávy
| 4 řezy oddenku galgánu nebo zázvoru
| 4 šálky rybího nebo zeleninového vývaru Kania
| 1 lžička thajské pasty Sambal Oelek
| 2 ks nakrájené jarní cibulky
| 2 lžíce nasekaných listů čerstvého koriandru
| 3 lžíce rybí omáčky
| 2 ks sťáva z limetek
| palmový nebo třtinový cukr dle potřeby
Postup přípravy receptu Tom yam pla thajská rybí polévka s kokosovým mlékem:
V hrnci s vývarem zvolna vaříme citrónovou trávu, oddenek galganu nebo zázvoru. Mezitím ve velkém hrnci pomalu svařujeme kokosové mléko Coconut Milk se 2 šálky vývaru, přidáme chilli pastu, Sambal Oelek, jarní cibulky a rybu. Přidáme scezený vývar z citrónové trávy a galangu a zvolna vaříme 2-3 minuty. Hrnec odtáhneme z ohně, přimícháme citrónovou šťávu a rybí omáčku. Ochutnáme a připadně ještě upravíme poměr kyselé a slané chuti přídavkem těchto dvou surovin.
Fotky receptu Tom yam pla thajská rybí polévka s kokosovým mlékem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!